Supro Cooling
De specialist in warmte gedreven koelsystemen

Duurzame technologie

Technologie voor een betere wereld

Onze belangrijkste kernwaarde is: Verantwoordelijkheid nemen. De technologie voor koeling heeft de afgelopen decennia een grote sprong vooruit gemaakt, maar één probleem is nog niet opgelost; Fluoriderende koudemiddelen. Juist de fluoriderende koudemiddelen leveren een significant aandeel bij de opwarming van de aarde.

De warmte gedreven warmtepompen en koelsystemen van Supro Cooling zijn een milestone voor duurzame en klimaat vriendelijke oplossingen. Door het gebruik van restwarmte in combinatie met adsorptie of absorptie technologie, kan de elektrische energie die noodzakelijk is voor de aandrijving worden gereduceerd tot wel 80%.

Als koudemiddel gebruiken we water of een natuurlijk glycol mengsel. Ook onze adsorptie materialen zoals silica gel en zeoliet zijn niet schadelijk en milieuvriendelijk.

Strengere regelgeving omtrent fluoriderende koude middelen

Door de alsmaar toenemende koelvraag staan bedrijven voor een uitdaging. Huidige koelsystemen zijn elektrisch gedreven en voorzien van schadelijke fluoriderende koudemiddelen. Ook zijn de elektriciteitskosten voor koeling een grote kostenpost voor elke onderneming.

Ook heeft de EU heeft besloten om het beleid met betrekking tot schadelijke koudemiddelen aan te scherpen. Wat betekent, dat vele koudemiddelen op termijn niet meer gebruikt mogen worden. In de aangescherpte doelstellingen van de EU is opgenomen, dat bedrijven steeds meer moeten investeren in milieuvriendelijke en energie-efficiënte koelsystemen.

De meeste conventionele koelsystemen stoten het schadelijke CO2 uit en zijn grote energieverbruikers. Daarbij komt, dat deze koelmachines meestal gevuld zijn met fluoriderende koudemiddelen die schadelijk zijn voor het milieu.

Voor de fluoriderende koudemiddelen geldt een Europese regelgeving: tot 2030 moeten alle middelen worden vervangen door een alternatief koudemiddel. De fluoriderende koudemiddelen worden volgens een gericht protocol uit gefaseerd. Voor de koel- en klimaattechniek in de EU word deze regelgeving steeds strenger.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3" css="%7B%22default%22%3A%7B%22background-color%22%3A%22%23f6f6f6%22%7D%7D"][vc_column_text]Concreet betekent dit, dat veel koelsystemen vanaf 2016 niet meer nagevuld mogen worden. Voor bestaande koelmachines betekent het dat deze moeten worden omgebouwd of zelfs dat ze vervangen moeten worden. In het laatste geval moet er worden geïnvesteerd in een nieuwe koelinstallatie.


Is uw koelmachine aan vervanging toe en beschikt u over restwarmte, proceswarmte of een andere warmtebron? Dan is het erg interessant om in een milieuvriendelijk, energiebesparend en warmte gedreven koelsysteem van Supro te investeren.

R718; water het meest natuurlijke koudemiddel van de Wereld!