Supro Cooling
De specialist in warmte gedreven koelsystemen

Koelen en verwarmen met proceswarmte of restwarmte

Koelen of verwarmen met proceswarmte en restwarmte

Bij vele productieprocessen is warmte een afval product. Meestal wordt de warmte uit gekoeld in de buiten lucht. Maar wist u dat u deze warmte efficiënt in kunt zetten voor verwarming of koeling van uw gebouwen, kantoren of zelf uw processen? Met de warmte gedreven koelsystemen en warmtepompen van Supro Cooling kunt u de proceswarmte met een minimale temperstuur van 50°C efficiënt inzetten voor het verwarmen of koelen van uw gebouwen, kantoren of processen.

Het inzetten van restwarmte is goed voor het milieu en verbetert de energiebalans van het bedrijf en vereenvoudigt het behalen van energiedoelstellingen. U reduceert direct uw CO2 uitstoot en u bespaart direct op uw energieverbruik voor gas en elektra. Zo is het bijvoorbeeld voor diverse productiebedrijven aangetoond, dat het economisch rendabel is om de volledige investering
van een warmte gedreven koelsysteem snel terug te verdienen door de inzet van proceswarmte.

Adsorptie of absorptie koelsystemen voor proceskoeling

Warmte gedreven koelsystemen &  warmtepompen

Beschikt u over proceswarmte of restwarmte en wilt u deze efficiënt inzetten voor verwarming, comfortkoeling, proceskoeling of andere toepassingen, dan kunnen wij u voorzien van een passende oplossing.