Supro Cooling
De specialist in warmte gedreven koelsystemen

Duurzaam verwarmen en koelen van crematoria

Wist u dat u, uw (rest) warmte opnieuw kunt gebruiken als primaire energiebron voor uw verwarming, tapwaterbereiding en comfortkoeling?

Hiermee bespaart u niet alleen veel energie, maar scoort u ook punten binnen de energie besparende maatregelen van het activiteitenbeslui

Verwarmen en koelen met restwarmte uit de crematie. Het klinkt luguber, maar het bespaard veel energie en is zo DUURZAAM!

Comfortabel koelen en verwarmen met restwarmte

Bij een crematie komt veel energie (warmte) vrij. Deze warmte wordt normaal gesproken via een koelsysteem afgegeven aan de buitenlucht.

Wist u dat u deze (rest) warmte ook effici├źnt in kunt zetten voor het verwarmen en koelen van het crematorium?

In de winter kan de warmte worden gebruiken om het gebouw te verwarmen. Met een warmte gedreven warmtepomp van Supro kunt u het rendement op de verwarming van het crematorium vergroten.

Met een warmte gedreven warmtepomp of koelsysteem van Supro kan men ook koude maken, waarmee het crematorium in het voorjaar, de zomer en het najaar kan worden gekoeld

Via vloer of plafondkoeling,een luchtbehandelingskast of een ander afgifte systeem kan de koude en warmte worden afgegeven in het gebouw en beschikt u over een comfortabel klimaatsysteem.

Door gebruik te maken van de warmte die normaal verloren gaat, geeft u een duurzame impuls aan het crematorium en kunt u sneller voldoen aan de steeds strenger wordende bouwregels.

Van ontwerp tot realisatie

Afhankelijk van de persoonlijke wensen, de technische voorwaarden van het afgifte systeem of met de toepassing verschillende technologie├źn zoals warmte gedreven, elektrisch gedreven of hybride systemen biedt Supro voor elk crematorium een totaaloplossing om te voorzien in de warmte en koude behoefte.

Als specialist zijn wij in staat om een totaal oplossing te leveren. Zowel voor nieuwbouw als renovatie kunnen wij een goede oplossing leveren die aansluit op uw behoefte.

In samenwerking met gerenommeerde installateurs is Supro in staat om het hele project turn key te realiseren. Indien gewenste, is het ook mogelijk dat uw eigen huisinstallateur betrokken wordt in het proces.

Koelsystemen & warmtepompen

Voor elk crematorium leveren wij een warmte gedreven koelsysteem dat voldoet aan de benodigde koelbehoefte.