Supro Cooling
De specialist in warmte gedreven koelsystemen

Warmte gedreven of elektrische gedreven systemen

Koelsystemen en warmtepompen zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Maar welke systemen zijn voor u het meest geschikt?

Dat hangt van een aantal variabelen:

  • Welke energie bron heeft u ter beschikking: gas, warmte of elektriciteit
  • Welke prijs betaalt u voor uw energie
  • Beschikt u over restwarmte of proceswarmte
  • Wilt u de CO2 uitstoot beperken en energiebesparende doelstellingen halen
  • Wat wilt u investeren voor een duurzame oplossing en milieuvriendelijke oplossing
  • enz.

Supro levert voor elk gebouw of proces is een de beste oplossing. Naast de warmte gedreven koelsystemen en warmtepompen, ook elektrische gedreven of hybride systemen

Strengere regelgeving omtrent fluoriderende koude middelen

Door de alsmaar toenemende koelvraag staan bedrijven voor een uitdaging. Huidige koelsystemen zijn elektrisch gedreven en voorzien van schadelijke fluoriderende koudemiddelen. Ook zijn de elektriciteitskosten voor koeling een grote kostenpost voor elke onderneming.

Ook heeft de EU heeft besloten om het beleid met betrekking tot schadelijke koudemiddelen aan te scherpen. Wat betekent, dat vele koudemiddelen op termijn niet meer gebruikt mogen worden. In de aangescherpte doelstellingen van de EU is opgenomen, dat bedrijven steeds meer moeten investeren in milieuvriendelijke en energie-efficiënte koelsystemen.

De meeste conventionele koelsystemen stoten het schadelijke CO2 uit en zijn grote energieverbruikers. Daarbij komt, dat deze koelmachines meestal gevuld zijn met fluoriderende koudemiddelen die schadelijk zijn voor het milieu.

Voor de fluoriderende koudemiddelen geldt een Europese regelgeving: tot 2030 moeten alle middelen worden vervangen door een alternatief koudemiddel. De fluoriderende koudemiddelen worden volgens een gericht protocol uit gefaseerd. Voor de koel- en klimaattechniek in de EU word deze regelgeving steeds strenger.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3" css="%7B%22default%22%3A%7B%22background-color%22%3A%22%23f6f6f6%22%7D%7D"][vc_column_text]Concreet betekent dit, dat veel koelsystemen vanaf 2016 niet meer nagevuld mogen worden. Voor bestaande koelmachines betekent het dat deze moeten worden omgebouwd of zelfs dat ze vervangen moeten worden. In het laatste geval moet er worden geïnvesteerd in een nieuwe koelinstallatie.

Is uw koelmachine aan vervanging toe en beschikt u over restwarmte, proceswarmte of een andere warmtebron?Dan is het erg interessant om in een milieuvriendelijk, energiebesparend en warmte gedreven koelsysteem van Supro te investeren.

R718; water het meest natuurlijke koudemiddel van de Wereld