Supro Cooling
De specialist in warmte gedreven koelsystemen

Woningen

Beschikt uw woning over een warmtenet aansluiting, een zon-themisch systeem of een andere warmtebron, kijk dan eens naar de mogelijkheden van een warmte gedreven koelsysteem of warmtepomp.

Koeling van woningen is niet langer een luxe, maar bittere noodzaak. Bij moderne, goed geïsoleerde woningen kan de binnentemperatuur in de zomer wel oplopen tot over de 35°C.

Warmte gedreven koelsysteem of warmtepomp voor woningen

Binnen de doelstellingen voor energietransitie staat energie neutraal wonen voor 2050 boven aan de lijst. Om dat te realiseren worden woningen beter geïsoleerd waardoor ze minder energie verbruiken voor verwarming.

De keerzijde is echter dat de binnentemperatuur in de woningen tijdens de zomer wel tot 37°C op kan lopen. Omdat deze warmte niet met natuurlijke ventilatie uit de woning kan worden gehaald, is comfortkoeling steeds meer een noodzaak dan luxe.

Voor alle woningen die beschikken over een warmtebron zoals een warmtenet, zon-thermische collectoren of een andere bron, biedt Supro Cooling een warmte gedreven koelsysteem of warmtepomp.

Met dit systeem kunt u de woning optimaal koelen in de zomer waardoor u een aangenaam klimaat in de woning houdt.

Daarnaast kunt u met een warmte gedreven warmtepomp ook de verwarming ondersteunen waardoor u een hoger rendement uit uw primaire warmte kunt halen. De warmtepomp levert van 1 kW warmte uit het warmtenet, maximaal 1,5 kW warmte in de woning.

Afhankelijk van de prijs voor warmte, kunt u met warmte als primaire energiebron maar liefst tot 85% op uw elektriciteit- of gas kosten besparen.

Comfortabel koelen en verwarmen voor elke woning

Een comfortabel klimaat in de woning zorgt voor een aangenaam woonplezier. Dit betekend dat u zowel in de winter als in de zomer een oplossing moet hebben waar u op kunt vertrouwen.

Moderne woningen worden vaak voorzien van vloerverwarming of klimaat plafonds. Door gebruik te maken van koeling en lage temperatuur verwarming kunt u de woning eenvoudig op een temperatuur houden van 21°C. Dit in de zomer en de winter.

Een warmte gedreven, elektrisch gedreven of hybride warmtepomp van Supro Cooling is eenvoudig te installeren en kan op elke vloerverwarming of klimaatplafond worden aangesloten

Koelsystemen & warmtepompen

Heeft uw woning een aansluiting op een warmtenet of beschikt het over een andere warmtebron met een minimale temperatuur van 50°C. Dan kunt u deze warmte inzetten voor comfortkoeling, verwarming of het bereiden van tapwater.