Supro Cooling
De specialist in warmte gedreven koelsystemen

Warmtenetten als energiebron

De levering van warmte via een warmtenet (bv. stadsverwarming) is vooral in de zomer problematisch. In de zomer is de warmte alleen nodig voor tapwater en niet voor het verwarmen van een gebouw. Er wordt in deze periode immers bijna geen warmte afgenomen uit het warmtenet.

Door het bouwen van energiezuinige, energie neutrale of zelfs klimaat neutrale woningen neemt de afname van warmte voor het verwarmen van woningen alleen nog maar verder af.

Door in gebouwen adsorptie koelmachines in te zetten op het warmtenet kan deze trend worden omgedraaid. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de wereldwijde klimaatdoelstellingen en wordt gelijktijdig het stroomverbruik en de hoeveelheid synthetische koudemiddelen teruggebracht.

  • Energieleverancier
    Bent u een leverancier van duurzame warmte of exploiteert u een lokaal warmtenet?

Breid uw diensten uit en investeer in een samenwerking met Supro. Wij zoeken energiebedrijven en exploitanten van warmtenetten die gezamenlijk met ons het comfort van uw klanten, afnemers willen vergroten. Laat uw klanten profiteren van duurzame warmte en milieuvriendelijke en duurzame koude.

  • Zakelijke en particuliere afnemers van warmte
    Bent u een zakelijke of particulieren afnemer van warmte uit een warmtenet en bent u benieuwd wat milieuvriendelijke koeling met warmte voor u kan betekenen?
    Informeer dan bij uw energie-, warmteleverancier voor de mogelijkheden van “koelen met warmte”. Indien uw leverancier geen oplossing kan bieden, neemt u dan contact op met ons.

Wij informeren uw energieleverancier graag over de mogelijkheden.