Supro Cooling
De specialist in warmte gedreven koelsystemen

Woonwijken en bedrijventerreinen

Warmtenetten vervullen een belangrijke rol binnen de energietransitie en warmtetransitie. De technologie van Supro Cooling gebruikt deze warmte als primaire energiebron om centraal of decentraal koude te maken voor comfortkoeling van gebouwen en woningen.

Verwarming, tapwaterbereiding en comfortkoeling met het warmtenet als primaire energiebron. Informeer bij uw warmte leverancier voor de mogelijkheden.

Warmte als primaire energiebron voor verwarming en koeling

In diverse steden, dorpen of op industrietreinen ligt een warmtenet. De warmtenetten voorzien gebouwen, woningen en bedrijven van warmte voor verwarming van het gebouw of de bereiding van warm tapwater.

Warmtenetten vervullen een belangrijke rol om de energietransitie in bewoonde gebieden mogelijk te maken. Door elektrificering van de gebouwde omgeving en de forse toename van elektrische gedreven warmtepompen en elektrische auto's neemt de belasting op het elektriciteitsnet toe. Dit kan problematische gevolgen hebben in de toekomst.

Met een warmtenet als primaire energiebron, kan het elektriciteitsnet worden ontlast. Om het rendement uit van warmte interessanter te maken heeft Supro Cooling een lijn aan warmte gedreven warmtepompen en koelsystemen ontwikkeld.

Als tegenhanger voor een volledig elektrische oplossing biedt Supro Cooling een voor elk type gebouw een warmte gedreven of hybride oplossing voor "verwarming, tapwater bereiding en koeling"!

De warmtebron kan nu worden gebruikt als primaire energiebron voor verwarming, bereiding van tapwater en koeling. Samen vertegenwoordigen zij tot wel 85% van de energiebehoefte binnen een gebouwverwarmen met warmtepomp aangedreven door het warmt

Centrale of decentrale systemen

De warmte gedreven koelsystemen en warmtepompen van Supro cooling zijn centraal of decentraal inzetbaar.

Centrale systemen:

Bij een centrale systeem wordt een Supro Cooling skid in de vorm van straatmeubilair geplaatst en gekoppeld aan een wijkgebonden of gebouwgebonden koude net. Een wijkgebonden koude net voorziet meerdere gebouwen en woningen van koude voor comfortkoeling in de zomer.
Het centraal geplaatste systeem wordt gekoppeld aan het bestaande of nieuwe warmtenet en de energie (warmte) die nodig is voor aandrijving wordt dan uit het warmtenet gehaald.
Ook is het mogelijk om het centrale Supro systeem te koppelen aan een WKK of een zon-thermische installatie.

Decentrale oplossing:

Bij een decentrale oplossing wordt elk gebouw of woning afzonderlijk voorzien van een warmte gedreven warmtepomp of koelmachine. Het systeem wordt op de aflever set (warmtewisselaar) van het warmtenet in de woning aangesloten. De decentrale warmtepomp voorziet het gebouw of de woning van lage temperatuur warmte voor verwarmingsondersteuning in de winter en koude voor de comfortkoeling in de zomer.

Zowel de centrale als decentrale systemen worden prefab gebouwd en zijn eenvoudig te integreren en installeren.

Samenwerking met uw warmteleverancier

Supro Cooling werkt samen met diverse warmtebedrijven die warmte leveren via het warmtenet. Samen met uw warmteleverancier kijken wij naar de beste oplossing voor uw gebouw, woning of bedrijf.

Voor diverse woningen en gebouwen heeft Supro Cooling een prefab warmtepomp of koelsysteem leverbaar. Warmte gedreven koelsystemen zijn bijvoorbeeld leverbaar in diverse configuraties met een koelvermogen van 8 t/m 352 kW.

Voor gebouwen die afwijken van de standaard is maatwerk mogelijk. Op basis van de behoefte kunnen onze specialisten een systeem op maat aanbieden.

Wil u meer weten over de mogelijkheden, informeer dan bij uw eigen warmteleverancier. Mocht hij nog niet met ons samen werken, dan helpen wij hen graag bij het uitwerken van uw oplossing.

Warmte gedreven koelsystemen & warmtepompen

Voor elk gebouw, woning of bedrijf dat op een warmtenet is aangesloten leveren wij een warmte gedreven warmtepomp of koelsysteem dat voldoet aan de benodigde verwarming- of koelbehoefte.